Jonizator wody aQuator Mini Silver + 1,5l
Jonizator wody AQUATOR SILVER mini do produkcji wody jonizowanej, kwasowej i srebrnej. Jedno urządzenie - wiele możliwości: Woda zasadowa (żywa) 1,1l, woda kwaśna (martwa) 0,4l, aktywny wodór 0,9 ppm (ORP -500), woda strukturalna, woda srebrna 1,5l.
Aktywny wodór w wodzie zjonizowanej: 0,8-1,2ppm (mierzony dla wody 9.0PH)
Co to jest jonizator wody i w jakim celu się go stosuje ?
Jonizator wody jest urządzeniem w którym za pomocą elektrolizy wody, wytwarzana jest woda jonizowana (kwasowa i alkaliczna) lub woda srebrna Typ jonizatora Aquator silver mini (woda z jonami srebra).
Woda jonizowana jest wytwarzana za pomocą jonizatorów wody Aquator. Urządzenia te, w procesie elektrolizy, warunkowo podziela cząsteczki wody H2O na dwie części: alkaliczną, w której panują negatywne jony hydroksylowe OH-, i kwaśną, w której panują pozytywne jony wodorowe H +.
H2O ←→ H+ + OH–
W oddzielnych naczyniach urządzenia jest wytwarzana woda alkaliczna, w której panują negatywne jony hydroksylowe OH-, i woda kwasowa, w której panują pozytywne jony wodorowe H +. Alkaliczne lub kwasowe otoczenie charakteryzuje się wskaźnikiem pH, a uzyskany słaby ładunek – potencjałem utleniania-redukcji ORP. Wartości parametrów zależą od czasu pracy urządzenia (patrz tabelę).
Jonizator wody jest urządzeniem w którym za pomocą elektrolizy wody, wytwarzana jest woda jonizowana (kwasowa i alkaliczna) lub woda srebrna Typ jonizatora Aquator silver mini (woda z jonami srebra).
Woda jonizowana jest wytwarzana za pomocą jonizatorów wody Aquator. Urządzenia te, w procesie elektrolizy, warunkowo podziela cząsteczki wody H2O na dwie części: alkaliczną, w której panują negatywne jony hydroksylowe OH-, i kwaśną, w której panują pozytywne jony wodorowe H +.
H2O ←→ H+ + OH–
W oddzielnych naczyniach urządzenia jest wytwarzana woda alkaliczna, w której panują negatywne jony hydroksylowe OH-, i woda kwasowa, w której panują pozytywne jony wodorowe H +. Alkaliczne lub kwasowe otoczenie charakteryzuje się wskaźnikiem pH, a uzyskany słaby ładunek – potencjałem utleniania-redukcji ORP. Wartości parametrów zależą od czasu pracy urządzenia (patrz tabelę).
Zawartość zestawu:
- Jonizator wody Aquator Silver mini
- Naczynie wyjmowane do wody kwaśnej
- Zestaw membran 3 szt (wystarczy na około 6 msc.)
- Talerzyk do stawiania elektrod
- Elektroda srebrna - do produkowania wody srebrnej
- 1 x Książeczka pt. "Jak woda jonizowana wpływa na nasze zdrowie"
- 1 x Książeczka pt. "Rekomendacja leczenia wodą jonizowaną, wodą kwaśną oraz wodą srebrną "
- Polska instrukcja obsługi wraz z karta gwarancyjną
- Dowód zakupu - Paragon lub Faktura
- Wszystko spakowane w oryginalne kolorowe pudełko producenta.
Wszystkie jonizatory wody aQuator produkowane przez firmę Burbuliukas
jako produkt bezpieczny – dopuszczony do kontaktu z wodą przeznaczoną do picia i posiadają ATEST HIGIENICZNY
wydany przez NARODOWY INSTYTUT ZDROWIA PUBLICZNEGO - Państwowy Zakład Higieny (PZH)
jako produkt bezpieczny – dopuszczony do kontaktu z wodą przeznaczoną do picia i posiadają ATEST HIGIENICZNY
wydany przez NARODOWY INSTYTUT ZDROWIA PUBLICZNEGO - Państwowy Zakład Higieny (PZH)
Pozostałe certyfikaty jonizatorów aQuator:
CE, ISO9001, RoHs
CE, ISO9001, RoHs
Do każdego jonizatora zakupionego w naszej firmie dwie książki i broszura pt.
"Woda zjonizowana. Mity, fakty, medycyna" GRATIS !
"Woda jonizowana - Czy można nie chorować?" GRATIS !
" Jak woda wpływa na twoje zdrowie" GRATIS !
Natychmiastowa wysyłka za 0z ł
O zakwaszeniu organizmu i jego skutkach, oraz o wspomaganiu
leczenia alkaliczną wodą jonizowaną
Jak widać z tabeli, ORP wody alkalicznej jest negatywny, a wartości pH sięgają od 7 do 14 (woda neutralna pH = 7). Te wartości są podobne do wartości wewnętrznych płynów organizmu (krwi, limfy, płynu międzykomórkowego). Woda alkaliczna o pH = 9,6 - 10,30 i ORP = -815 ... -914 MV (wytwarza się uruchamiając urządzenie na 5-10 min) jest używana profilaktycznie. Dziennie zaleca się wypić co najmniej 2-2,5 litra.
Jak widać z tabeli, ORP wody alkalicznej jest negatywny, a wartości pH sięgają od 7 do 14 (woda neutralna pH = 7). Te wartości są podobne do wartości wewnętrznych płynów organizmu (krwi, limfy, płynu międzykomórkowego). Woda alkaliczna o pH = 9,6 - 10,30 i ORP = -815 ... -914 MV (wytwarza się uruchamiając urządzenie na 5-10 min) jest używana profilaktycznie. Dziennie zaleca się wypić co najmniej 2-2,5 litra.
(ORP wody kwasowej jest pozytywny, a wartości pH sięgają od 1 do 7. To oznacza, że woda kwasowa nadaje się do użytku na zewnątrz. Pozytywne ORP określa niedobór elektronów. Woda kwasowa zabiera brakujące elektrony od mikrobów, bakterii i tym samym niszczy ich. Zatem, woda kwasowa jest doskonałym bakterycydem).
W dzisiejszych czasach coraz więcej młodych ludzi choruje na dolegliwości wieku podeszłego, ludzie w różnym wieku cierpią na różnego rodzaju schorzenia.
Większość z tych chorób mają wspólną przyczynę: naruszenie równowagi kwasowo-alkalicznej organizmu człowieka, czego skutkiem staje się zakwaszenie organizmu.
Zanieczyszczone środowisko, złe nawyki żywieniowe, życie w stresie pogarszają przemianę i przyswajenie materii. Organizm stara się zneutralizować i usunąć kwasy nagromadzone w procesie przemiany materii, do tego celu musimy dostarczyć z jedzeniem i piciem niezbędną ilość minerałów alkalicznych takich jak: potas, sód, wapno i magnez.
Niedobór tych minerałów powoduje zakwaszanie organizmu i co za tym idzie szybsze starzenie się organizmu i problemy zdrowodtne m.in:
- nadwaga będąca często wynikiem gormadzenia nieusuniętych pozostałości kwasowych (utwardzone nieczystości kwasowe- to cholesterol, kamienie nerkowe, siarczany, fosforany)
- pozostałości kwasowe w naczyniach krwionośnych powodują "oblepianie ścianek tętnic, utrudniając przepływ krwi, wywołując choroby serca, miażdżycę
Jak zatrzymać zakwaszanie organizmu?
W celu zmiejszenia kumulacji nieczystości kwasowych należy pić jonizowaną wodę alkaliczną, która ułatwia skraplanie pozostałości kwasowych i wydalanie poprzez nerki.
Organizm ludzki składa się w 90% z wody, z upływem lat wody w organizmie jest coraz mniej w następstwie czego człowiek się starzeje.
Od tego ile i jakiej wody pijemy, bezpośrednio zależy nasze zdrowie!
Woda jonizowana staje się podobna do płynów ustrojowych, wytwarza ona siły witalne organizmu, działa zapobiegawczo, oraz pomaga zwalczać różnego typu zachorowania.
ZALETY WODY ALKALICZNEJ
1. Przeciwutleniacz naturalny - WODA KANGEN
ORP (-150 do - 250 mV) – oznacza, ze w wodzie alkalicznej są wolne elektrony, tj. elektrony, które mogą być przekazane. Ta właściwość jest szczególnie skuteczna przy neutralizacji szkodliwych skutków wpływu wolnych rodników.
Jak wiadomo, rodniki wolne – to cząsteczki, którym brakuje jednego elektronu. Są to nadtlenki, cząsteczki tlenu bez jednego elektronu, etc. W organizmie wynikają one naturalnie, w procesie reakcji metabolicznych. Pewna ilość wolnych rodników w organizmie jest niezbędna. Chronią oni organizm od bakterii, wirusów, niszczy komórki zwyrodniałe. Problemy zaczynają się wtedy, kiedy powstaje nadmiar wolnych rodników. Wolne rodniki, w celu uzyskania brakujących elektronów, nieustannie atakują zdrowe komórki organizmu, a tym samym naruszają normalną działalność poszczególnych komórek i naczyń oraz powoduje różne choroby. Mogą rozpocząć się niekontrolowane reakcje chemiczne, które stymulują rozwój patologicznego raka i innych chorób.
Pijąc wodę alkaliczną, organizm otrzymuje dodatkową ilość wolnych elektronów, które są zabierane przez rodniki wolne. Ze względu na właściwości antyoksydacyjne wody alkalicznej są chronione komórki zdrowe, wzmacniany system odpornościowy organizmu.
2. Alkalizuje organizm
ALKALICZNE WARTOŚCI pH = 8,5 – 9,5 najbardziej odpowiada parametrom środowiska wewnętrznego organizmu. Środowisko wewnętrzne organizmu i płyny wewnętrzne, z wyjątkiem kwasu żołądka, są lekko alkaliczne. Najbardziej alkalicznymi są organizmy i krew noworodków (pH = 7,45). Niestety, w procesie rośnięcia i rozwoju organizmu, on kwaśnieje. Zasadowość krwi zmniejsza się, zgromadzenia pozostałości kwasowych i związane z tym ryzyko chorób, rośnie. Niezbędne do zmniejszenia kwasowości minerały alkaliczne organizm może otrzymać tylko razem z żywnością i płynami.
W wodzie alkalicznej, jak mówi sama jej nazwa, oprócz jonów hydroksylowych znajduje się także wymagane do neutralizacji pozostałości kwasowych jony metali alkalicznych (wapnia, magnezu, potasu, sodu), które organizm absorbuje najlepiej. W wodzie nie ma jonów rozpuszczonych soli kwaśnych (chloru, siarki, fosforu, etc.), które pozostają w wodzie kwaśnej. Dlatego, codziennie pijąc wodę alkaliczną, organizm otrzymuje wystarczającą ilości minerałów alkalicznych, utrzymywane jest alkaliczne środowisko organizmu, zmniejsza się zakwaszenie organizmu, a tym samym wzmacnia się odporność organizmu na choroby.
3. Bezpośrednie absorbowanie
MNIEJSZE FORMACJE MOLEKULARNE. Cząsteczki wody alkalicznej są połączone w znacznie mniejsze formacje (5-6 cząsteczek) niż zwykłej wody pitnej (10-13 cząsteczek). Dlatego, woda alkaliczna od razu przechodzi przez błony komórkowe i jest bezpośrednio zaangażowana w procesy metaboliczne (organizm nie potrzebuje energii dodatkowej!). Woda z takimi właściwościami znacznie lepiej penetruje tkanki, usuwa z jelita nagromadzone toksyny, nasyca komórki wodą, rozpuszcza najtrudniej osiągalne toksyny. Woda alkaliczna bardzo skutecznie neutralizuje i skrapla zakumulowane pozostałości kwasowe, które potem są łatwo usuwane poprzez nerki.
4. Bardziej ciekła
MNIEJSZE NAPIĘCIE POWIERZCHNIOWE. Napięcie powierzchniowe wody alkalicznej jest prawie dwa razy niższe niż wody z wodociągu. Oznacza to, że alkaliczna woda jest bardziej ciekła, „mokra”. Pamiętając to, że krew – to nawet 90 % wody, łatwo zrozumieć, że dostarczając wystarczającą ilość wody alkalicznej, krew staje się bardziej ciekłą. Jest to bardzo ważne, ponieważ organizmowi kwaśniejąc, krew zagęszcza się, zakłóca się krążenie krwi, zwiększa się zagrożenie powstania skrzepów krwi. Pijąc wodę alkaliczną, krew naturalnie staje się bardziej ciekłą.
5. Więcej tlenu
ZWIĘKSZONA ZAWARTOŚĆ TLENU. W wodzie alkalicznej dominują negatywne jony OH-, tj. w wodzie jest jedyny atom tlenu cząsteczki wody. Dlatego, pijąc wodę alkaliczną organizm otrzymuje dodatkową dawkę tlenu. A gdzie tlen, tam i życie, energia. Proces przemiany materii w dużym stopniu zależy od rodzaju środowiska, w którym odbywa się ten proces. W przypadku braku tlenu, węglowodany rozkładają się tylko częściowo, zaczyna się proces fermentacji. To jest bardzo ważne wiedząc, ze rak rozwija się w warunkach, w których proces przemiany materii odbywają się w środowisku z niską zawartością tlenu.
W przebiegu jonizacji wody wytwarzana jest woda alkaliczna i kwaśna. Cząsteczki wody kwaśnej mają 1 atom tlenu i 3 atomy wodoru (H30+).Dla wody pozostającej po stronie alkalicznej zostaje 1 atom tlenu i 1 atom wodoru (OH-). Tlen pozostający po stronie alkalicznej wiąże tylko 1 atom wodoru i ma 1 wolny ładunek n. Jest więc w stanie wiązać i unieszkodliwiać wolne rodniki (posiadające niedobór ładunku) w organizmie. Kwaśna woda jonizowana nie nadaje się do spożycia, ponieważ w przebiegu procesu jonizacji wody ujemnie naładowane substancje są osadzane na dodatniej elektrodzie (tj. po stronie kwaśnej); chlor, azot, jony azotanowe.
Rozkład wody zachodzi w zbiorniku wodnym pomiędzy dwoma elektrodami, dodatnią i ujemną, anodą i katodą. Elektrody są oddzielone specjalnymi membranami. Podobnie jak w procesach zachodzących w naturze, w urządzeniu przeciwne ładunki wzajemnie przyciągają się:
do ujemnie naładowanej elektrody wędrują substancje o ładunku dodatnim, podczas gdy do dodatnio naładowanej elektrody podążają substancje naładowane ujemnie. Ujemna elektroda gromadzi wapń, sód, potas i magnez, które są również najważniejszymi zasadowymi składnikami alkalizującej żywności.
Rozkład wody zachodzi w zbiorniku wodnym pomiędzy dwoma elektrodami, dodatnią i ujemną, anodą i katodą. Elektrody są oddzielone specjalnymi membranami. Podobnie jak w procesach zachodzących w naturze, w urządzeniu przeciwne ładunki wzajemnie przyciągają się:
do ujemnie naładowanej elektrody wędrują substancje o ładunku dodatnim, podczas gdy do dodatnio naładowanej elektrody podążają substancje naładowane ujemnie. Ujemna elektroda gromadzi wapń, sód, potas i magnez, które są również najważniejszymi zasadowymi składnikami alkalizującej żywności.