Wkład sznurkowy BB 20" / 20 mikron BIG BLUE

Zapytaj o produkt

Wkłady ze sznurka polipropylenowego 20"/ 20 mikron Typu Big Blue

Wkłady ze sznurka polipropylenowego - przeznaczone są do filtracji stałych zanieczyszczeń występujących w instalacji. Wkłady zatrzymują takie zanieczyszczenia jak: rdzę, piasek,muł itp, o średnicy już od 20 mikronometrów. Polipropylenowa przędza, w procesie nawijania na karkas, uzyskuje większą gęstość we wnętrzu wkładu. Wkład pasuje do większości filtrów narurowych standardu 20 cali Typu Big Blue, bez względu na producenta.

Usuwa z wody nie rozpuszczone w niej zanieczyszczenia i zawiesiny, chroniąc instalację wodną lub kolejne stopnie filtracji przez piaskiem, mułem i szlamem. Wkłady sznurkowe wykorzystywane są głównie w instalacjach wodnych w których jest niskie ciśnienie (sznurek w mniejszym stopniu niż włóknina obniża ciśnienie).

Wkłady filtrujące polipropylenowe PP20BB, zapewniają filtrację z dokładnością do 20 mikronów - jest to jedna z najczęściej wybieranych dokładności filtracji, znajdująca zastosowanie zarówno w przypadku głównych ujęć wody jak i pojedynczych punktów jej pobierania.

Sznurek polipropylenowy zatrzymuje zanieczyszczenia zarówno na powierzchni wkładu oraz w całej strukturze.

Dane techniczne:
  • Rodzaj wkładu: sznurkowy (polipropylenowy), mechaniczny
  • Przeznaczenie: obudowy filtrów BB 20" Typu: BIG BLUE
  • Dokładność filtracji: 20 μm 
  • Wysokość: 20 cali (około 50 cm)
  • Średnica zewnętrzna: 4,5 cala (około 11 cm)
  • Średnica wewnętrzna: około 2,5 cm
  • Żywotność: 14 000 litrów (około 4-6 miesięcy w zależności od jakości wody)
  • Temperatura pracy: 2-52 ° C
Zastosowanie: ochrona wewnętrznych instalacji wodnych
Usuwane zanieczyszczenia: piasek, szlam rzeczny, muł, rdza, pyły węglowe i inne
 

Dodaj swoją opinię

Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Pozostając na stronie, wyrażasz zgodę na wykorzystanie tej technologii.

Zamknij